Kiállítás

2021.12.01. 07:00

Így látják ők, a gyerekek

Kilencedik alkalommal hirdetett rajzpályázatot vasi általános iskolás diákok számára a Vas Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház (CSEÖH). Százhuszonkilenc pályamű érkezett be határidőre 14 intézményből.

VN

Sárvár, Celldömölk, Szentgotthárd, Szombathely, Jánosháza, Ják iskoláiból is küldtek alkotásokat a gyerekek az érzékenyítő pályázatra. Az intézmények és diákjaik érdeklődése töretlen, ezt mutatja a több mint 100 pályamű, amelyek mind az esélyegyenlőség témakörében születtek, tudtuk meg Gorza Norberttől, a CSEÖH irodavezetőjétől.

– Olyan alkotásokat vártunk, amelyek bemutatják, hogyan látják a gyerekek fogyatékossággal élő embertársaik (látás-, hallás- és mozgássérültek), az idősek és roma embertársaik mindennapos életvitelét. A zsűri a rajzokat két kategóriában értékelte. Az alsó tagozatos diákok közül 1. helyezett lett Kocsis Jázmin (Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Általános Iskola), a felsősök közül Molnár Jázmin (Váci Mihály Általános Iskola). A járványügyi helyzetre tekintettel az idén sem tudtak díjátadót és kiállításmegnyitót szervezni, így az alkotásokat a ház közösségi terében állították ki. Egy barkácsáruház különdíj kategóriával támogatta a rajzpályázatot: egy kerékpárt ajánlottak fel az általuk díjazott alkotó, Grünfeld Ádám (Váci Mihály Általános Iskola) számára.

A kiállítás az Óperint utca 1. szám alatt december 17- ig megtekinthető.

Kiemelt képünkön: Molnár Jázmin első helyezett képét mutatja Gorza Norbert

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában