Kiállítás

2021.12.01. 07:00

Így látják ők, a gyerekek

Kilencedik alkalommal hirdetett rajzpályázatot vasi általános iskolás diákok számára a Vas Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház (CSEÖH). Százhuszonkilenc pályamű érkezett be határidőre 14 intézményből.

VN

20211130 Gorza Norbert, Család esélyteremtő és önkéntes ház kiállítása, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Sárvár, Celldömölk, Szentgotthárd, Szombathely, Jánosháza, Ják iskoláiból is küldtek alkotásokat a gyerekek az érzékenyítő pályázatra. Az intézmények és diákjaik érdeklődése töretlen, ezt mutatja a több mint 100 pályamű, amelyek mind az esélyegyenlőség témakörében születtek, tudtuk meg Gorza Norberttől, a CSEÖH irodavezetőjétől.

– Olyan alkotásokat vártunk, amelyek bemutatják, hogyan látják a gyerekek fogyatékossággal élő embertársaik (látás-, hallás- és mozgássérültek), az idősek és roma embertársaik mindennapos életvitelét. A zsűri a rajzokat két kategóriában értékelte. Az alsó tagozatos diákok közül 1. helyezett lett Kocsis Jázmin (Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Általános Iskola), a felsősök közül Molnár Jázmin (Váci Mihály Általános Iskola). A járványügyi helyzetre tekintettel az idén sem tudtak díjátadót és kiállításmegnyitót szervezni, így az alkotásokat a ház közösségi terében állították ki. Egy barkácsáruház különdíj kategóriával támogatta a rajzpályázatot: egy kerékpárt ajánlottak fel az általuk díjazott alkotó, Grünfeld Ádám (Váci Mihály Általános Iskola) számára.

A kiállítás az Óperint utca 1. szám alatt december 17- ig megtekinthető.

Kiemelt képünkön: Molnár Jázmin első helyezett képét mutatja Gorza Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában