Ünneplés szűk körben

2021.12.23. 10:27

Korlátozásokkal ér véget az óév Ausztriában

Korábbi záróra a gasztronómiában, újabb korlátozások a rendezvények és a külföldi utazások tekintetében. Ezeket a lépéseket javasolja az új összállami koronavírus-válságkoordinációs testület, a GECKO a kormánynak és a tartományoknak. Az országos tiszti főrvos mindenkit arra kért, hogy a lehető legszűkebb körben ünnepeljen.

20200113 ausztria bécs életképek utcakép_havran zoltán magyar nemzet

Fotó: MW-Archív/MN/HZ

Szerdai konferenciájukon a kormány és a tartományok is elfogadták a GECKO ajánlásait. Ezek nyomán december 27-től már 22 órakor be kell zárniuk az éttermeknek és kávézóknak. A szabály szilveszterre is vonatkozik, így az óévbúcsúztatók is korábban érnek majd véget - számolt be róla a magyarok.orf.at. 

 

Az oltatlanok kijárási korlátozását karácsonyra és szilveszterre feloldják ugyan, Katharina Reich országos tisztifőorvos (Chief Medical Officer) ennek ellenére mindenkit arra kért, hogy a lehető legszűkebb körben ünnepeljen, a rizikócsoportba tartozókat pedig inkább ne keressék fel személyesen.

 

Módosulnak a rendezvényekre vonatkozó előírások is. A helyfoglalás nélküli programok esetében a felső határ a továbbiakban egységesen 25 fő lesz, az 500 fő feletti ültetett rendezvényekre érvényes PCR-teszt, 1.000 fő felett pedig felvett emlékeztető oltás is szükséges a résztvevőknek. A 2G-szabály és az FFP2-maszkviselés továbbra is kötelező.

 

Szigorodnak a beutazás szabályai is. December 25-től az Egyesült Királyságból, Hollandiából, Dániából és Norvégiából hazatérőknek is karanténba kell vonulniuk, kivéve, ha korábban felvették az emlékeztető oltást és rendelkeznek érvényes negatív PCR-teszttel – jelentette be az országos tisztifőorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában