Beruházás

2021.12.27. 18:00

Lakóövezet épül a sárvári gyártelep helyén

A város formáló­dó északi iparterületén új üzemcsarnokot épít a Sága Foods Zrt. A lakótelep mellé beékelődött régi gyártelep bontása jövőre folytatódik és fél év múlva már körvonalazódhatnak a lakóövezet látványtervei.

Pajor András

Fotó: Pajor András

Két éve került ismét magyar tulajdonba a Sága Foods, miután a Bárány család tulajdonában lévő társaság megvásárolta a sárvári élelmiszeripari cég részvényeinek száz százalékát. A tulajdonosváltás volt a biztosítéka annak, hogy a magas minőségű termékek előállítása folytatódjon. A kapacitásbővítő és hatékonyságjavító fejlesztések mellett megvannak a távlati elképzelések is. 

 

 

– Ez a régi, több mint öthektáros gyárterület ipari célra nem használható. Nemcsak azért, mert tele van korszerűtlen, 50-70 éve épült torzókkal, hanem mert beékelődött a lakóövezetbe. Ez pedig meg is határozta, hogy mire lehet használni – számolt be az iparterület bontásáról Bárány László, a zrt. tulajdonosa. A Sága volt ipari épületeinek bontását követően a mintegy 52 ezer négyzetméter területen 4-6 lakásos épületeket húznak föl: kis társasházi lakóövezetet alakítanak ki a cég beruházásában. Wellnessközpontot, szabadtéri sportpályákat is terveznek. Fontos szerepet kap a zöldövezet kialakítása parkokkal, sétányokkal, mesterséges vízfelületekkel. 

 

 

Tavasszal kezdődik a Sága új telephelyén egy modern üzem építése Sárvár északi iparterületén, a 84-es főút mellett. Az új telephelyen vágást nem igénylő sertés-, marha-, baromfikésztermékek gyártása zajlik majd. 

 

 

– A mintegy 10-15 milliárd forintos, nyolchektárnyi területen megvalósuló beruházás két év alatt készül el – adott tájékoztatást Bárány László. PÁS 

 

Kiemelt képünkön: A bontás az ünnepek után folytatódik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában