Fejlesztés

2021.12.21. 18:00

Lesz bőven munkája a modern fűnyírónak Püspökmolnáriban

Minap adták át azt a korszerű fűnyírót, melyet a Magyar falu program 4,6 millió forintos támogatásából vásárolt a település. A nagy értékű gépnek lesz bőven munkája, hiszen jelentős nagyságú az a közterület, amit karban kell tartani Püspökmolnáriban.

Gyöngyössy Péter

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Rodler Csaba polgármester megtekintették az új fűnyírót

Forrás: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

 Az átadó eseményen Rodler Csaba, a település polgármestere kiemelte, hogy korábban 12-16 közfoglalkoztatott tartotta rendben a falu közterületeit. Nagy a gondozandó terület, hiszen a településen van három bezárt temető, a jelenlegi is már ötvenéves, most nyitottak újat. Van játszóterük, templomkertjük, óvodájuk, iskolájuk, tehát lesz bőven dolga az új gépnek. 

 

A polgármester elmondta, hogy az elmúlt időszakban számos sikeres pályázat eredményeként jutott pénz egyebek mellett az önkormányzat, a faluház, az orvosi rendelő és a templom felújítására. Került forrás az orvosi rendelőre, csatornázásra és az önkormányzati szolgálati lakás megújítására is. A BM pályázati támogatásával járdákat újíthatnak meg, így az orvosi rendelő és az iskola is megközelíthető lesz, akár babakocsival is. 

 

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a Magyar falu program egyik legnépszerűbb pályázata a közterületek karbantartását szolgáló gépek és eszközök beszerzését segítette. Ez annak köszönhető, hogy a korábbi közfoglalkoztatottak sikerrel helyezkedtek el a munkaerőpiacon, és így gépekre van szükség a pótlásukra. Hozzátette, a választókerületben a közterület-karbantartó gépekre 38 település pályázott sikeresen. Eddig 437 millió forintot osztottak szét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában