Elrendelték

2021.12.13. 12:14

Letartóztatták a Horvátzsidánynál elfogott öt embercsempészt, egyikük egy nyolc hónapos terhes nő

A Kőszegi Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró vasárnap elrendelte  annak az öt román állampolgárnak – köztük egy nyolc hónapos terhes nőnek – a  letartóztatását, akiket csütörtökön éjjel fogtak el Horvátzsidányban, amint 10 afgán és  6 török állampolgárságú személyt szállítottak a magyar-osztrák határ közelébe.

vaol.hu

Fotó: Police.hu

A megalapozott gyanú szerint az egyik gyanúsított felvette a 16 – Magyarországra  korábban útiokmányok nélkül bejutó – külföldit egy kisteherautóba Domaszék  település környékén csütörtökön reggel, majd elindult velük a nyugati határhoz. Négy  társa a kisteherautó előtt haladt egy gépkocsiban, hogy időben figyelmeztesse a sofőrt  útközben az esetleges közúti ellenőrzésre. 

 

Vas megye területén a rendőrség felfigyelt a két járműre, amiket feltartóztattak  Horvátzsidányban, majd elfogták a gyanúsítottakat és a csempészett személyeket.  

 

A nyomozási bíró a vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget  nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsított öt személy letartóztatását a szökés, a bűnismétlés és a bizonyítás meghiúsításának veszélye  miatt rendelte el egy hónapra. 

 

Korábban ITT írtunk az ügyről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában