Fejlesztés

2021.12.07. 07:00

Működésben az étellift Vasváron – Praktikus segítség az óvodában dolgozó dajkáknak

A Ficánkoló Óvoda és Mocorgó Bölcsőde Kossuth utcai óvodaépületében ételliftet építettek be, megkönnyítendő az ott dolgozók munkáját. Kis beruházásnak tűnik, de összetett munkával – és önzetlen segítséggel – készülhetett el. A költségeket az önkormányzat állta – mondta Tóth Balázs polgármester.

Pogács Mónika

Fotó: PM

– Az étellift kialakításával az volt a cél, hogy könnyítsük az ott dolgozók munkáját, és a munkaerőt géppel váltsuk ki – mondta Tóth Balázs polgármester. Azzal folytatta: az igény a gyermekintézményben dolgozó óvónők, dajkák részéről azért merült fel erre az eszközre, mert eddig az emeletre vezető falépcsőn a nem ritkán tíz-húsz literes leveses, teás edényeket a dolgozóknak kézben kellett felvinniük naponta többször – és ez bizony fizikailag megerőltető, nehéz munka.

Végül sikerült egyik „óvodás szülő” segítségével, az étellift beszerzésével, beszerelésével megkönnyíteni ezt a feladatot. A szülő ezen a szakterületen dolgozik, a tervezésben, kivitelezésben is segített, és neki köszönhetően kedvezményes áron juthatott hozzá az intézmény az étellifthez, amely elsősorban a dajkák munkáját könnyíti majd meg, Így nem kell már a két emelet között kézben hordani az ételt az ovis csoportokba.

– Kicsinek tűnik a beruházás, de így is hat-hét millió forintba került a kivitelezés, amelyet saját erőből és nem pályázati forrásból oldott meg az önkormányzat – hangsúlyozta Tóth Balázs. A polgármester hozzátette: egy szekrényke formátumú kabinról van szó, amelynek az elejét felhúzva tehető be az étel, a tea, a leves, az uzsonnának- vagy tízórainakvaló. Az előborító visszahúzásával és gombnyomással indul az emeltre az étellift. A dolgozóknak természetesen a liftbe tett élelmiszer után fel kell gyalogolniuk az emeletre, ott lehet kivenni a kicsik étkezésére elkészített ételeket vagy éppen teát.

– Egyszerű és praktikus az eszköz, de nagyon összetett munkával készülhetett el. Liftes, villanyszerelő, kőműves, burkoló szakemberek munkáját kellett összehangolni úgy, hogy az óvodai munkát ne zavarja jelenlétük, feladatvégzésük – hangsúlyozta a polgármester.

Elmondta még: a munkálatokat a hétvégékre és óvodaszüneti napokra időzítették. Így készülhetett el végül az étellift, amely most már nagyban megkönnyíti az óvodában dolgozók munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában