Informatika

2021.12.03. 16:24

Okoseszközök az egészség szolgálatában

Nagyszabású projekt zárult az ELTE szombathelyi kampuszán, amely az intézményi kutatás-fejlesztési és innovációs fókusz erősítését is célozza. A 2017. január 1-jén indult öt alprojektből álló milliárdos beruházás két elemét Szombathelyen valósították meg közel félmilliárd forint értékben.

VN

Kobe, 2020. június 16. Forgatócsoport filmezi a RIKEN kutatóintézet számára készített, Fugaku névre hallgató új szuperszámítógépet az intézet központjában rendezett sajtóbemutatón, Kobéban 2020. június 16-án. Fugaku a világ eddigi leggyorsabb számítógépét, a K Computert fogja váltani valamikor a 2021-es év folyamán.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Kurokava Dai

A program végeredményeként 2020-ban „ELTE HEALTH„ néven mobilapplikációt fejlesztettek ki a Noispot Innovations Kft. munkatársainak segítségével. Az adminisztrációs felület kutatók és orvosok számára készült, ahol a Garmin órák és a 24 órás vérnyomásmérők adatainak elemzését tudják elvégezni a szakemberek.

Az applikáció iOS és Android operációs rendszeren is elérhető. Hamarosan a Garmin okosórával rendelkezők ingyenesen letölthetik és használhatják. A kifejlesztett applikáció nagymértékben hozzájárulhat a longitudinális vizsgálatok folytatásához. A ELTE Savaria Egyetemi Központban rendezett zárókonferencián Pintér Zsolt, a szombathelyi kancellári ügyek koordinációs igazgatója ismertette valamennyi Szombathelyen megvalósult projekt eredményét. A projektben részt vettek, kutatásokat végeztek az ELTE PPK Sporttudományi Intézet oktatói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában