Projekt

2021.12.13. 07:00

Szennyvíz-beruházás négy Vas megyei kistelepülésen

Négy település, Kenéz, Bozzai, Pecöl és Megyehíd közösen pályázott szennyvíz elvezetésre. A nagyszabású projekt közel 1 milliárd forintból valósult meg.

Tóth Judit

V. Németh Zsolt és Kondora Bálint (középen) az egymilliárd forintból megvalósult projekt átadóján

Fotó: © Szendi Péter

-Településünkön 2019 áprilisában kezdődtek el a munkálatok. A szennyvíz-beruházás óriási jelentőségű. A lakók számára sokkal komfortosabb életet jelent, nem is beszélve arról, hogy csökken a környezetszennyezés mértéke. Sem az önkormányzatnak, sem a lakosságnak nem kellett anyagi hozzájárulást fizetnie a szennyvízhálózat kiépítéséhez, a beruházás száz százalékban pályázati forrásból valósult meg - mondta Süle Lajosné, Megyehíd polgármestere. Távvezetéken keresztül előbb a vépi átemelőbe, majd a szombathelyi tisztítóba jut a szennyvíz a négy kistelepülésről. Elhangzott, hogy Megyehíd és Kenéz csapadékvíz-elvezetésre is sikerrel pályázott, ennek összege 132 millió forint.

Az átadón V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő és Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke is méltatta a beruházásokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában