Jótékonyság

2021.12.23. 17:00

Télikabátok a kerítésen - Az Alpokalja Nagycsaládos Egyesületet leptük meg

Az utolsó előtti ablak is kinyílt a Vas Népe adventi kalendáriumán. Ezúttal az Alpokalja Nagycsaládos Egyesülethez vittünk kabátokat. A civil szervezet munkatársai azt tapasztalják, nagy szükség van a meleg ruhadarabokra, ezért a csomagot örömmel fogadták.

Tóth Judit

A Semmelweis utcai épületnél Wiktoráné Szerdahelyi Emília és Tóth Judit újságíró

Forrás: Cseh Gábor

A Vas Népe szerkesztősége december elején kezdte kabátgyűjtő akcióját. A jótékonysági kezdeményezéshez a munkatársak mellett jószívű, külsős adakozók is csatlakoztak szép számmal. A kabátok naponta cserélődtek a szerkesztőség épülete előtt, volt, aki hozott, volt, aki vitt a téli ruhadarabokból. Azért, hogy adventi kalendáriumunk bezárása után se szakadjon meg ez a segítő program, az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület Semmelweis utcai épületéhez szállítottuk a megmaradt kabátokat, több mint ötvenet. 

 

Amennyit csak tudtunk, a kerítésre akasztottunk fel, az egyesület munkatársai pedig biztosítottak arról, hogy amint fogynak a kabátok, gondoskodnak utánpótlásról, és újabbakat helyeznek ki. 

 

Az egyesület titkára, Wiktoráné Szerdahelyi Emília elmondta, van igény ezekre a ruhadarabokra, naponta elviszik, amit kiakasztanak. Különösen a téli időszakban fontos ez a kezdeményezés, a cél az, hogy senki ne fázzon. Örvendetes, hogy van segítő szándék az emberekben, így mindig van kiakasztott darab az épületnél. Az egyesületi titkár hozzátette, hogy karácsony előtt számos felajánlás érkezett hozzájuk alapítványoktól, civil szervezetektől, egyházaktól, cégektől. Kaptak ajándékokkal teli cipősdobozokat, tartós élelmiszereket és ruhaadományokat.

 

 A rászoruló családok között osztanak szét mindent. Aki nem tud bemenni, annak szükség esetén ki is szállítják a csomagot. A ruhaadományok egész évben érkeznek, ami nagy segítséget jelent a rászorulóknak. Azt viszont kéri az egyesület, hogy kerítésen keresztül senki ne dobáljon be ruhákat, mert azokat nem tudják továbbadni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában