Fejlesztés

2021.12.23. 11:00

Útfelújítás és épület-korszerűsítés Káldon

Felújították a polgármesteri hivatal épületét, emellett két utca is új burkolatot kapott Káldon.

VN

Vida Károly és V. Németh Zsolt az átadón

Forrás: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Az átadón Vida Károly polgármester elmondta, hogy a hivatal épületének felújítása a Magyar falu program 12,5 millió forintos pályázati támogatásából valósult meg, ehhez önrészt is biztosított az önkormányzat 1,5 millió forint értékben. A település két utcája is megújulhatott, ehhez a Belügyminisztérium 17 millió forintos pályázati forrását használták fel, az önkormányzat hárommillió forinttal járult hozzá a beruházáshoz. A Kossuth Lajos utca teljes egészében, a Mária utca részben kapott új aszfaltréteget.

 

 V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő kiemelte, hogy sikeres időszakot tudhat magáénak a település. – A Magyar falu program célja az, hogy a települések szükségleteit kielégítse, ezért is biztatok mindenkit, hogy a jövő év elején induló pályázati kiírásokat kísérje figyelemmel, mert az a fajta dinamika, ami vidéken eddig látható volt, folytatódik a jövőben is – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában