Súlyos testi sértés

2022.01.31. 12:55

3 év börtönt is kaphat az a focista, aki meccs közben nekifutásból lefejelte az ellenfél játékosát a szomszédos megyében

Az is lehet, hogy maradandó fogyatékosságot okozott.

kisalfold.hu

Illusztráció!

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a jelenleg 20 éves fiatalember tavaly tavasszal egy megyei III-as tartalék-labdarúgómérkőzésen vett részt, játékosként. Mikor meglátta, hogy a csapattársa és az ellenfél egyik játékosa között konfliktus alakult ki, 20 méter távolságból, futva, lendületből lefejelte az ellenfél játékosát - írja a kisalfold.hu.

 

A bántalmazástól a játékos a szemüreg csontjának törését, továbbá arcüreg csontjának hátsó és külső falán benyomásos törést szenvedett el. A sérülés gyógytartama nyolc napon túli, mintegy négy, szövődménymentes gyógyulás esetén. Esetében azonban a maradandó fogyatékosság megállapítása sem zárható ki.

 

Az ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettével vádolja. Vele szemben három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

 

Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában