Pályázatok

2022.01.21. 08:47

Csapadékvíz-elvezetés, szabadidőpark és sok más téma a sárvári testületi ülésen

Összeköthetik a város kerékpárútjait, szabadidőpark épülhet, kétszáz új parkoló létesülhet és befejeződhet a Kertváros csapadékvíz-elvezetése a képviselő-testület rendkívüli ülésén benyújtott TOP-Plusz Élhető települések pályázatok révén.

Pajor András

Dr. Bankits László aljegyző, Kondora István polgármester, dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterek Fotó: Pajor András

A Kertváros nyugati és délnyugati részén a csapadékvizet elvezető zsilip- és szivattyútelep épülhet, amely a Gyöngyös műcsatornájába emeli át az Újmajori-árok területén felgyülemlett esővizet. A tervezett fejlesztés mindemellett az Ungvár utca csapadékvíz-elvezetésének rendezését, a vízelvezető árkok megújítását is magába foglalja. 

 

 

Szintén ebben a pályázatban szerepel a Kertvárosi szabad­időpark fejlesztése Sárváron című projekt. Nyertes pályázat esetén a Sárvár Aréna mögötti területen – a lakosság körében végzett igényfelmérés alapján – kiépül a parkon átvezető, szilárd burkolatú, hullám-vonalvezetésű sétány, sor kerül parkosításra, növénytelepítésre, utcabútorok kihelyezésére, valamint játszótér is létesül. A projekt előkészítéseként az érintett terület megvásárlásáról is döntött a testület – az adásvétel 605 millió forintos egyedi kormányzati támogatással valósulhat meg. 

 

 

A Hegyközségben összeköthetik a kerékpárutakat. A Sótonyi út és a Pohárszárogató út között, az országos közút szélén, egyoldali, kétirányú gyalog- és kerékpárút épül. A Gérce irányából érkezőket a meglévő kerékpárút végétől az Almáskerti, Újhegyi és Ostffyasszonyfai utcákba vezetik be, ezek aszfaltozása is megvalósul. 

 

 

Sárvár belterületi részén az ipari parkig közös gyalog- és kerékpárút épül, majd a település külterületi szakaszán indulva a Csényeújmajori kereszteződésig egyoldali, kétirányú kerékpárút lesz. Ezt a pályázatot is a Vas Megyei Önkormányzati Hivatallal együttműködve, konzorciumi formában nyújtják be és valósítják meg. 

 

 

A város a közlekedésbiztonságot, forgalomcsillapítást segítő fejlesztésekre is pályázott. Az Alkotmány utcában a Nádasdy-iskola melletti önkormányzati ingatlanon 45 férőhelyes parkoló létesülhet. A Dózsa utcában, a volt kispiac területén pedig 142 gépjármű elhelyezésére szolgáló, a város fő közlekedési útját tehermentesítő, szintén ingyenesen használható parkolót építenek ki. 

 

 

A Gárdonyi-iskola mellett található, valamint a Rákóczi és Alkotmány utcai útcsatlakozásánál lévő gyalogátkelőt „okos zebrává” alakítják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában