Évértékelő

2022.01.01. 07:00

Kondora István: „Továbbra is ötcsillagos várost építünk”

Évértékelőre kértük Kondora Istvánt, Sárvár polgármesterét, aki hangsúlyozta, óriási segítség volt, hogy a fürdő 1,8 milliárd forintos kötvényét kiválthatták.

Pajor András

Fotó: Pajor András

– Ötcsillagos várost építünk, és ebből nem engedtünk az idén sem – kezdte évértékelőjét Kondora István, Sárvár polgármestere. – Új helyre költözhetett az év elején a Tourinform-iroda, amely méltó környezetet biztosít a tízéves Sárvár TDM-nek. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő négy kategóriában – gyógyfürdő, élményfürdő, medical wellness és strand – szerezte meg a legmagasabb ötcsillagos besorolást tanúsító nemzeti védjegyet. Hamarosan kezdődik a 83 szobás, prémium kategóriás hotel, Sárvár második ötcsillagos szállodájának építése is – emelte ki. 

 

 

Az idén a turizmus vált Sárváron a koronavírus-járvány egyik legnagyobb vesztesévé. A belföldi szállásadók egy vendégekkel teli nyarat tudhattak maguk mögött 2020-ban, de aztán tavaly ősszel be kellett zárniuk, és idén májusban indulhatott újra a turizmus. Az ágazat újraindításához nagy segítséget nyújtott a Kisfaludy-program, amelyben nagyon sikeresen szerepeltek a sárvári vállalkozások, összesen mintegy 750 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek fejlesztésekre, amelyeket többnyire a bezárás alatt meg tudtak valósítani. 

 

 

– Óriási segítség volt, hogy a fürdő 1,8 milliárd forintos kötvényét kiválthattuk kormányzati támogatással, ame­lyet ezúton is szeretnék megköszönni országgyűlési képviselőnknek, Ágh Péternek és a kormánynak. Ennek az lett a következménye, hogy most semmilyen kötelezettségünk sincs, illetve elkezdhetjük tervezni a fürdő fejlesztését – tette hozzá Kondora István. 

 

 

A nehéz időszak ellenére a Csónakázótó körüli három nagy program is megvalósult, így új játszótér, sétálóutak, kerékpárutak, futókör, kézilabdapálya, kosárlabdapálya, KRESZ-pálya és ezekhez kapcsolódó egyéb fejlesztések készültek csaknem 900 millió forint értékben. – Emellett pályázati támogatással bővítettük a városi bölcsődét, megvalósult az Eperjes és a Sport utca felújítása. Sikerült befejezni a Sárvár Aréna beruházását azzal, hogy elkészült az új tekepálya. Az Almáskerti utcában szennyvízcsatornát hoztunk létre saját erőből, és az északi iparterületen is ki­építettük a szennyvízcsatornát – sorolta az év fejlesztéseit a város első embere. 

 

 

A következő évben takarékos működésre törekszik a fürdőváros, mert nemcsak a pályázatokat szeretnék megvalósítani, hanem a saját ötletekből is néhányat. – Sajnos a Covid miatti adóbevétel-ki­esések következtében a város tartalékai jelentős mértékben csökkentek, és ezeket el kell kezdenünk feltölteni. Továbbra is stabil a gazdálkodásunk, mert klasszikus, konzervatív megközelítéssel alakítjuk ki a költségvetésünket, addig nyújtózkodunk, amíg a takarónk ér – szólt a 2022-es esztendőről Kondora István, Sárvár vezetője. 

 

 

Kiemelt képünkön: Kondora István azt mondja, addig nyújtózkodnak, amíg a takaró ér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában