Vádlottak

2022.01.07. 13:30

Luxusautókkal szállították a migránsokat Vas megyében - Bíróság elé áll az osztrák és a török férfi

A Szombathelyi Járási Ügyészség pénteken állítja bíróság elé azt az őrizetben lévő osztrák és török állampolgárságú két férfit, akiket a rendőrjárőrök Vas megyében, az M86-os számú főúton 2022. január 6-án a reggeli órákban értek tetten, miközben nyolc afgán és egy török személyt akartak a magyar-osztrák határhoz szállítani.

Vas Megyei Főügyészség

Forrás: VN-archív

A vád szerint a vádlottak két nagy értékű autóval egy ismeretlen személytől kapott koordináták alapján Ásotthalom térségébe mentek, ahol egy erdő szélén vették fel az afgán és török személyeket a személygépkocsijukba. A migránsok 2022. január 4-én a jogszabályi rendelkezéseket megsértve, meg nem engedett módon lépték át a szerb-magyar határt. 

 

A csempészett személyek Ausztriába és Németországba akartak eljutni, ezért a vádlottak a magyar-osztrák határ felé indultak velük. A vádlottak az egyik gépjárműben négy afgán és egy török, a másik gépjárműben négy afgán személyt szállítottak. 

 

A rendőrjárőrök 2022. január 6-án reggel 7 óra körül az M86. számú főúton, Vát közelében ellenőrizték a vádlottak által vezetett autókat, majd az embercsempészeket a migránsokkal együtt előállították. Az embercsempészek büntetőjogi felelősségéről pénteken a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni - közölte a Vas Megyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában