Időjárás

2022.01.10. 07:24

Mutatjuk, hogy várható-e még havazás Vas megyében

Gyenge, időszakos havazás eleinte még a Nyugat-Dunántúlon előfordulhat.

met.hu/Kőszegi Időjárás Előrejelzés

Forrás: Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Vas megye

 

Hétfőn a nap első felében erősen felhős, borult lesz az ég. Kisebb hószállingózás, gyenge havazás, a délelőtti, déli órákban átmeneti havas eső, fagyott eső kialakulhat. Jelentős csapadék továbbra sem várható. Délutántól, késő délutántól északkelet felől lassan felszakadozik a felhőtakaró, ezzel egyidőben egyre szárazabb levegő érkezik. Az északi, északkeleti szél délelőtt megélénkül, délutánra megerősödik, késő délutántól időnként viharossá fokozódik, ez a szél rontani fogja a hőérzetet. Délutánra +2, +4 fokig emelkedik a hőmérséklet.

 

Országos

 

A Dunántúl északi részén is csökken a felhőzet, így északon többórás napsütésre számíthatunk, ugyanakkor a déli megyékben továbbra is sok marad a felhő. Gyenge, időszakos havazás eleinte még a Nyugat-Dunántúlon előfordulhat. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, a nap második felében a Nyugat-Dunántúlon és Bodrogközben megerősödik, emiatt késő délutántól a keleti tájakon néhol hófúvás lehetséges. A csúcshőmérséklet -2 és +5 fok között alakul, késő estére 0 és -6 fok közé hűl le a levegő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában