Felgyorsultak az események

2022.01.27. 09:00

Nagy tervek a Vasvár Népfőiskolán

A Békeházban tartott szerda esti összejövetelen a Vasvár Népfőiskola eddig elért eredményeiről és programjairól, valamint a nagyszabású jövőbeni tervekről esett szó.

Tóth Judit

V. Németh Zsolt a népfőiskolák fontosságát hangsúlyozta F

Forrás: Szendi Péter

Fotó: Szendi

Kovács István, a Vasvár Népfőiskola vezetője köszöntőjében kiemelte, hogy már tíz évvel ezelőtt is komoly terveik voltak. Akkor a vidéken való boldogulással kapcsolatos tudás, valamint az értékek átadását fogalmazták meg a népfőiskola céljaként. Az elmúlt év elején újult erővel vágtak neki a munkának, hiszen újabb lehetőségek nyíltak. 

 

– Tavaly nyár óta felgyorsultak az események, több minden konkretizálódott, szerencsére olyan forrásokat is kaphattunk, amelyekből számos programot el tudtunk indítani – mondta Kovács István, majd azt is hozzátette, hogy a szervezetépítés folytatódik, emellett szeretnék elérni, hogy a térségben is minél többen tudjanak az aktuális folyamatokról és eseményekről. Elindítják a Népfőiskolai esték című rendezvénysorozatot, ez március végéig, kétheti találkozást jelent, szerda esténként. V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő a népfőiskolák fontosságát hangsúlyozta. 

 

– Áttörésre számítok a Vasvár Népfőiskolát illetően a következő időszakban, a cél az, hogy a szervezet a Dunántúlon és az elszakított nemzetrészeken meghatározó szerepet töltsön be – mondta a képviselő. Végül elhangzott az is, hogy a népfőiskolai alkalmakon nem szakmai tudás átadásáról, ismeretterjesztő előadások meghallgatásáról van szó csupán, hanem egy kiállásról egy értékrend mellett, amely nem politikai alapokon nyugszik. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában