Elismerés

2022.01.29. 13:07

Országos szakmai kitüntetést kapott az ELTE SEK tanszékvezetője, Kalocsai Péter

A díjat Budapesten vehette át a SEK tanszékvezetője. 👏

TK

Fotó: Iro Zoltan

 Több éves színvonalas közlekedéstudományt segítő munkásságáért (közlekedéstörténeti konferenciák szervezése, közlekedéstörténeti tanulmánykötetek szerkesztésében, lektorálásban való közreműködés stb.) január 26-án, Budapesten az Aranytíz Kultúrházban tartott ünnepségen civil szakmai elismerést, a Közlekedéstudományi Egyesületért Díjat (oklevél és bronz emlékplakett) kapott dr. habil. Kalocsai Péter, a BDPK Történelem Tanszékének vezetője. A kitüntetés odaítélésének feltétele, hogy a tudományos társulat tevékenységét kiemelkedően és önkéntesen segítő személy ne legyen tagja a Közlekedéstudományi Egyesületnek (KTE). A SEK oktatójának kutatási területe a közlekedéstörténet, ami határterület a közlekedés- és a történettudomány között.

– Számomra jelentős szakmai elismerés, hogy a civil tudományos szakmai testület országos elnöksége felfigyelt munkámra. A kitüntetés odaítélésében minden bizonnyal nagy szerepe volt a tavaly szeptemberben a SEK-en rendezett kétnapos V. Országos Közlekedéstörténeti Konferenciának, amelynek társrendezője volt a KTE, és amit a szakma sikeresnek és színvonalasnak ítélt.

A közel félszáz (47) előadó az egész országból és határainkon túlról is érkezett. Az előadásokat több mint százan hallgatták meg. A szakmai konferencia szervezésében és lebonyolításában oroszlánrészt vállalt Kalocsai Péter önkéntes munkában.

Forrás: Iro Zoltan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában