Támogatás

2022.02.18. 14:00

Alapítványi gépkocsi és megemlékezés Vásárosmiskén

Átadták a Batthyány alapítványnak a Magyar falu program támogatásával vett gépkocsit, és megemlékeztek a nemrégiben elhunyt Szabadi Józsefről, a Kápolnáért Egyesület alelnökéről.

VN

Balasi István esperes plébános és V. Németh Zsolt

Forrás: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Fábsics Imréné, a Batthyány József Katolikus Alapítvány kuratóriumi tagja köszönetet mondott V. Németh Zsolt országgyűlési képviselőnek, miniszteri biztosnak, hogy segíti a munkájukat. A képviselő az alapítvány által vásárolt gépjárműről szólva elmondta, az ötmillió forint támogatást ki kellett egészíteni, de jó látni, hogy ma már nemcsak állami vagy önkormányzati szervek juthatnak hozzá, hanem az elmúlt években civil egyesületek is kaptak, a Magyar falu program révén egyházi szervezetek is. 

 

A Balasi István esperes plébános (az alapítvány elnöke) tartotta megemlékezésen Borbély László, az egyesület elnöke elmondta: Szabadi József keze munkáját dicséri a kápolna rendbetétele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában