Vádemelés

2022.02.13. 07:00

Csalót lepleztek le Vas megyében: eredetvizsgával, gépkocsikkal, okos eszközökkel verte át vevőit

Büntetőjogi felelősségéről a Kőszegi Járásbíróság fog dönteni.

vaol.hu

20210217 Szombathely Adathalász csalók az OTP Bank nevével visszaélve akarnak bankkártya adatokat megszerezni Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Illusztráció!

A Kőszegi Járási Ügyészség csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2020 októberében eladta a gépkocsiját a sértettnek, majd tőle – olyan valótlan indokokkal, hogy a gépkocsi eredetiségvizsgálatát elvégezteti, büntetés törlését intézi, vagy kedvező áron abroncsokat szerez – összesen 135.500 Ft-ot csalt ki.

 

A vádlott 2020 novemberében egy internetes oldalon olyan gépjárművet is meghirdetett, ami nem volt a tulajdonában. A hirdetésre jelentkező vevő el is utalta a vételárat, az autót azonban nem kapta meg, mert a vádlott elhitette vele, hogy az összetört. A vádlott ezt követően felajánlott egy másik gépkocsit, amire a sértettnek még rá kellett fizetnie, de ezt a kocsit sem kapta meg. A csalással okozott kár közel 430.000 forint.

 

A vádlott ezen kívül 2020 decemberében további 10 személyt is becsapott azzal, hogy nekik olyan számítástechnikai eszközöket – mobiltelefont, laptopot, tabletet, okosórát – adott el, melyekkel valójában nem rendelkezett. A sértettek átutalták a meghirdetett termékek 40 és 80 ezer forint közötti vételárát, azokat azonban nem kapták meg, így a vádlott összesen 636.500 forint jogtalan haszonra tett szert.

 

A Kőszegi Járási Ügyészség felfüggesztetett börtönbüntetés, pénzbüntetés és vagyonelkobzás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában