Támogatás a családoknak

2022.02.17. 10:00

Együtt a babákért: egy drogérialánc és az egyházmegyei karitász fogott össze Körmenden

Gyermekzsivaj, mosoly, öröm költözött szerda délelőtt a Szent Erzsébet Plébánia közösségi helyiségébe: itt gyűltek össze azok a családok, akik fél évre elegendő pelenkacsomagot kaptak az egyik nagy drogérialánctól a Szombathelyi Egyházmegyei Karitászon keresztül.

Cseh-Egyed Bernadett

A plébánia közösségi helyiségébe hívták a kisgyermekes családokat

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Tizenkettedik esztendeje már, hogy az Együtt a babákért programban az egyik nagy drogérialánc együttműködik a Katolikus Egyházmegyei Karitásszal: minden évben annyi gyermeket ajándékoznak meg fél évre elegendő pelenkával, ahány boltjuk van az országban. Az idén 262 rászoruló családnak nyújtanak ilyenformán segítséget, harmincnyolc „adagot” a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász oszt szét. 

 

Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász vezetője elmondta: egyik évben Vas, a másikban Zala megyei területük kapja meg a nagy értékű adományt. Ilyentájt érkezik meg másik nagy támogatójuknak, az immunerősítő készítményeket gyártó cégnek az adománya is, amit szintén évente felváltva osztanak szét a két megye között.

 

 Míg előbbivel az újszülötteket, kisgyermekeket, utóbbival a betegeket, időseket támogatják. Az idén a 304 üveg immunerősítőt a lenti karitászcsoport osztja majd szét a rászorulók között, a pelenkákat pedig a Körmenden és környékén élők kaphatják meg. Erős Klára, a Szent Erzsébet-plébánia önkéntes karitászcsoportjának vezetője úgy tapasztalja: sokaknak jól jött ez a segítség, anyagilag is nagy terhet vesz le a családok válláról. Hozzátette: komoly dokumentáció és szervezés előzi meg az adomány házhoz szállítását, de reményeik szerint a közeljövőben minden érintett megkapja a fél évre elegendő pelenkacsomagot. 

 

A szerda délelőtti ünnepélyes bejelentésen néhányan jelképesen már át is vettek egy-egy dobozzal a sok közül. A kiosztásban segédkezett Kiss László atya is, aki abban bízik: ha sok pelenkára lesz szükség, sok keresztelő is lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában