Gyász

2022.02.03. 16:52

Elhunyt a szombathelyi egyetem egykori tanára

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ közösségi oldalán számolt be arról, hogy 80 éves korában elhunyt Ferenczi Zsuzsanna, a szombathelyi egyetem egykori docense.

vaol.hu

Forrás: Facebook/ELTE SEK

- Az 1974/75-ös tanévtől tanított az akkor önállósuló Szombathelyi Tanárképző Főiskola Könyvtári Tanszékén. Vele együtt, illetve a következő tanévben kerültek Szombathelyre azok a kollégák, akik évtizedekig a tanszéken tanítva megalapozták azt, ami szombathelyi könyvtárosképzésként fogalom lett az országban. Ő három évtizedig, végleges nyugdíjba vonulásáig tanított Szombathelyen.

 

Az egyetemen legfőbb mestere a tájékoztatás tanára, Szentmihályi János volt. Egyéb munkakörök után tájékoztató könyvtárosként dolgozott a győri megyei könyvtárban, majd Szombathelyen is a tájékoztatás lett a legfontosabb tantárgya. Az addigi hagyományos könyvismereti tárgyat megújította, probléma-központúvá tette a valós olvasói és felhasználói igényekhez igazítva. Ez a megszokottnál nagyobb munkát igényelt tőle és a hallgatóitól, akik már főiskolás korukban tisztelték, szerették, de igazán a munkába állás után érezték meg, mennyit kaptak tőle. Sok kiváló tájékoztató könyvtáros, bibliográfus került ki közülük - áll a bejegyzésben.

 

Így búcsúzott tőle a szombathelyi egyetem:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában