Magyar falu program

2022.02.04. 13:00

Megújult az orvosi rendelő Andrásfán

A Magyar falu program 4,7 millió forintos támogatásából újult meg az alig több mint kétszáz lelket számláló település orvosi rendelője.

Tóth Judit

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Nyáriné Mátyás Zsuzsanna polgármester, Legárt Gyula kivitelező és dr. AlRashed Ahmed orvos

Forrás: Szendi Péter

Fotó: Szendi

Az átadón Nyáriné Mátyás Zsuzsanna polgármester elmondta, hogy az orvosi rendelő 1976-ban épült az akkori tanács kezdeményezésre, de elkészüléséhez a helybeliek összefogása is kellett. Az elmúlt évtizedek során az épület állaga leromlott, így időszerűvé vált a felújítása. 

 

– A pályázati támogatás nagyon nagy segítséget jelentett a településünknek, hiszen az orvosi rendelőt belülről teljesen fel tudtuk újítani. Korszerű vizesblokkok létesültek, újak a csempék és új a gázkazánunk is – fogalmazott a polgármester. 

 

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy három évvel ezelőtt indult el a Magyar falu program, amely az EU-pályázatoknál sokkal egyszerűbb lebonyolítású, ráadásul gyorsabb is. A hazai támogatási rendszernek köszönhetően számos beruházás valósulhatott meg, a játszótér-kialakítástól az útfelújításokon át a közösségi épületek megújításáig.

Dr. Al-Rashed Ahmed, a falu háziorvosa

Forrás: Szendi Péter

 

 – A világjárvány megmutatta, mekkora szükség van az orvosi rendelőkre. A jó színvonalú ellátáshoz komfortos környezet is kell, ez Andrásfán megvalósult. Lehet látni, hogy ebben a faluban van vitalitás, van élet és szándék arra, hogy folyamatos legyen a fejlődés.

 

Az ünnepségen részt vett a település háziorvosa, dr. Al-Rashed Ahmed is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában