Civilek napja

2022.02.02. 10:00

Sajtóreggeli: Galaxisok és önvédelem

Négy szervezet ajánlotta februári programjait tegnap a Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ idei második sajtóreggelijén, éppen a civilek napján.

Tóth Kata

Civilek fehér asztal mellett: színes a kínálat

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Február 12-én szervezi a Sakura Egyesület a 22. Sakura Karate Kupát és nyílt napot Vasváron. Szabolcs Gergely elmondta, a versennyel párhuzamosan nyílt napra is várnak: bemutatkozik a sportág, lesz karate- és katonai közelharci bemutató, próbaedzés, önvédelmi előadás. Egyesületük női önvédelem tanfolyamot indít február 21-én. Március 5-én Magyarlakról induló túráikat is említette: 12, 22 és 42 kilométeres távokon vághatunk neki az útnak. Csillagászati és Űrtudományi Szabadegyetemet szervez az ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatórium Multidiszciplináris Kutatóközpont Az égbolt nem a határ címmel.

 

 Dr. Szabó M. Gyula igazgató elmondta: csillagászati és űrkutatási tudomány-népszerűsítő műhelyt hoznak létre. Négy terület köré épül a február 28-án kezdődő ingyenes előadás-sorozat a Savaria moziban (a világegyetem felépítése; a robotikus űrkutatás története; tudomány a sci-fi filmekben; naprendszerek és csillagok világa). Az érdeklődők már regisztrálhatnak az [email protected] e-mail- címen, hamarosan megnyílik az online regisztrációs felület is. Az idén 55. alkalommal rendezi meg a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemet. A június 27-étől 30-áig tartó tanácskozás első napján a településtervezés jelene és jövője lesz a téma, a második nap a fürdővárosok helyzetével foglalkozó előadások lesznek terítéken. 

 

A harmadik napon a magyarországi borvidékek helyzetébe nyerhetünk bepillantást, a zárónapon szakmai kirándulást terveznek Celldömölkre. Pluszt viszünk a hétköznapokba! – Ezt ígéri az idén a H+ Média és Kulturális Egyesület megújult formában jelentkező programsorozata. Simon Ádám elnök elmondta, kulturális csúcstalálkozót terveznek a könyvtárral, újraindítják a Te is KÉPes vagy rá! kezdeményezést, és ősszel a kortárs költészet kerül majd főszerepbe az Aranypatak Versfesztiválon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában