Jármű-fiatalítási program

2022.02.24. 13:29

Új autóbuszok gurulnak Vas megye útjain - fotók

Két új, nagy befogadóképességű és minden igényt kielégítő autóbuszt állított forgalomba csütörtökön a Volán Vas megyében. A jármű-fiatalítási program célja, hogy többen válasszák a tömegközlekedést.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Rövid időn belül ez a negyedik alkalom, hogy új autóbuszokkal bővül a Volán vasi flottája, 2018 óta összesen harminchét új jármű biztosítja a magasabb színvonalú kiszolgálást – hangzott el azon a csütörtöki bemutatón, amelyen Hende Csaba parlamenti alelnök, a térség országgyűlési képviselője arról is beszélt: a szombathelyiek mindennapi kényelméhez járul hozzá ez a fejlesztés. A légkondicionált járművek ugyanis elektronikus utastájékoztató rendszerrel, USB-töltőpontokkal és fedélzeti kamerarendszerrel felszereltek. A hosszú kivitelű autóbusz további előnye, hogy 95 férőhelyes, befogadóképessége hasonló a csuklós társaikéhoz.

 

Az új, Euro 6e besorolású motorral hajtott környezetkímélő autóbuszok az Ikervár-Bükfürdő, Szombathely-Bozsok, Szombathely-Sárvár, Szombathely-Oberwart, Szombathely-Eberau, Szombathely-Perenye vonalon közlekednek majd, és évente több mint 320 ezer utast szállítanak. A beruházás mintegy 167 millió forintba került. 

 

 

 

Pafféri Zoltán, a Volánbusz-elnök vezérigazgatója beszédében hangsúlyozta: a jármű-fiatalítási program kiemelt célja a biztonságos és kényelmes utazás feltételeinek megteremtése, az utazási igények hatékony és magas színvonalú kiszolgálása. Az elmúlt években mintegy 1700 új és újszerű autóbuszt állítottak forgalomba hazánkban, de a társaság idén további ezer új jármű beszerzését tervezi. Ennek eredményeként az év végéig a vállalat teljes autóbusz-állományának 45 százaléka megújulhat és a flotta átlagéletkora nyolc évre csökkenhet. – A folyamatos fejlesztésekkel azt szeretnénk elérni, hogy minél többen tegyék le a slusszkulcsot, autó helyett üljenek autóbuszra. A közösségi közlekedés választása egy könnyen, bárki által megtehető lépés a környezetvédelem és a fenntartható jövő felé vezető úton – fogalmazott Pafféri Zoltán.

 

 

Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője emlékeztetett: a márkanév latinul arra utal: gurulok. Az Ady téren bemutatott két új Volvo ehhez hűen csütörtökön ajtót nyitott az utasok előtt és hivatalosan forgalomba is állt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában