Kosárlabda

2022.03.09. 07:00

Bajnokok Ligája: a spanyol Tenerife fogadja a Falcót

Folytatódik a kosárlabda Bajnokok Ligája: a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely magyar idő szerint 19.30-kor a spanyol Tenerife vendégeként lép pályára.

Tóth Gábor

Milos Konakovra és csapatára nehéz meccs, komoly ellenfél vár

Forrás: Unger Tamás

A Falco legutóbb február 19- én játszott bajnokit, Kaposváron nyert 67-61-re. Igaz, a gárda válogatott játékosai két világbajnoki selejtezőt vívtak a nemzeti csapat tagjaként Montenegró ellen. A Falco magabiztosan áll a tabella élén, előző heti bajnokiját megnyerte. A Bajnokok Ligája második csoportkörében azonban mind a három mecscsét elbukta – a Tenerifétől 79-73-ra kapott ki Szombathelyen. Ezzel szemben a spanyol gárda három győzelemmel áll a BL L csoportjának az élén, a Falco után a Strasbourg (67- 85) és a Vilnius (89-75) is fejet hajtott. A spanyol ligában a 18 csapatos tabella hatodik helyén áll 12 győzelemmel, nyolc vereséggel – előző három bajnokiját győztesen tudta le. Egy jó formában lévő, komoly erőt képviselő csapat fogadja a magyar bajnokot, a házigazda az összecsapás esélyese. 

 

– Igyekeztünk hasznosan eltölteni a bajnokságban beiktatott szünetet – árulta el Milos Konakov, a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely mestere. – Természetesen a játékosok kaptak egy kis szünetet, de aztán belevágtunk a munkába. Nagy hangsúlyt fektettünk az egyéni képzésre és a fi zikai felkészítésre – ugyanis ismét viszszaállunk a szerda-szombat ritmusra, és bírni kell az erőltetett menetet. Szerencsére a válogatott játékosok is jó állapotban tértek vissza. Benke még küszködik a sérülésével, hol jobb, hol rosszabb a helyzet – de nem kapkodunk, nem erőltetjük a visszatérését, kivárjuk, amíg százszázalékos állapotban lesz.

 

 – A Tenerife egy nemzetközi szinten is magasan jegyzett spanyol top csapat, papíron jobb erőt képvisel nálunk – tért át a soros feladatra Milos Konakov. – Nincs rajtunk nyomás, szeretném, ha a fi úk felszabadultan játszanának, ha élveznék a kosárlabdát. Az a célunk, hogy tanuljunk, fejlődjünk, edződjünk – egy Tenerife szintű csapat ellen pedig erre lesz lehetőségünk. Szeretnénk a maximumot nyújtani, megnehezíteni ellenfelünk dolgát, szoros meccset vívni, és ha úgy alakul, akkor meglepetést okozni. Fizikális, hajtós mérkőzésre számítok. Döntő lesz a palánk alatti csata, nem szabad könnyű lepattanókhoz engedni ellenfelünket – nagyon oda fogunk fi gyelni Giorgi Shermadinire. És megpróbáljuk minimalizálni az eladott labdák számát, vagyis csapatként, szervezetten kell játszanunk. A szombathelyi delegáció kedden hajnalban kelt útra. Bécsben szállt repülőre, madridi átszállással érkezett meg a Kanári-szigetekre. A csapat kedden este és szerdán délelőtt is edzett egyet.

 

 A szerda esti mérkőzés helyi idő szerint 20.30-kor, hazai idő szerint 19.30-kor kezdődik. A Falco csütörtökön 19 óra körül érkezik meg Szombathelyre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában