Kijáró

2022.03.17. 19:58

Bécs fenntartja a járványügyi korlátozásait

A bécsi városvezetés március 17-én szakértőkkel egyeztetett a járvány fővárosi alakulásáról. A polgármester, Michael Ludwig szerint az országos nyitás túl korán történt meg, és arra szólította fel a kormányt, hogy sürgősen avatkozzon be a járványhelyzet enyhítése érdekében.

magyarok.orf.at

Fotó: Havran Zoltán

Bécsben, eltérően a többi tartománytól, az összes üzletben kötelező az FFP2-es maszk viselete. Az éttermeket, kávézókat valamint az éjszakai szórakozóhelyeket pedig továbbra is csak a koronavírus ellen oltottak és a fertőzésből gyógyultak látogathatják (2G) – jelentette be csütörtök délutáni tájékoztatóján Michael Ludwig polgármester - tájékoztat a magyarok.orf.at

 

Amellett, hogy fenntartja az érvényes korlátozásokat, a városvezetés jövő héttől korlátozza a kórházak és ápolási otthonok látogatását is. A kórházi betegek napi egy, az idősotthonok lakói pedig napi kettő látogatót fogadhatnak majd, akik oltottak vagy gyógyultak, és érvényes negatív PCR-teszttel is rendelkeznek (2G+).

 

A városvezető a rekord magas fertőzöttségi adatokkal indokolta döntését. Bécsben a csütörtök reggelig eltelt 24 órában 13.004 új fertőzést regisztráltak a hatóságok. Az új fertőzések egyhetes súlyozott átlaga ugyan Karintia után a fővárosban a legkedvezőbb, ugyanakkor a polgármester szerint fontos figyelembe venni, hogy a fertőzöttebb tartományokból több százezernyi ingázó jár napi szinten Bécsbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában