Baleset

2022.03.11. 15:52

Biciklis és személyautó ütközött Szombathelyen - fotók

A baleset felelősét a rendőrségi vizsgálat fogja megállapítani.

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Pénteken délután egy Peugeot személyautó haladt Szombathelyen, a Körmendi úton, ahonnét jobbra kis ívben akart a sofőr lekanyarodni a Hajnóczy utca irányába. Ugyanekkor a kereszteződésben két személyautó is várakozott a Hajnóczy utcából kikanyarodásra, ezek mögül az autók mögül bukkant egyszer csak fel hirtelen egy kerékpáros, aki viszont keresztben akart a Hajnóczy utcán áttekerni a Körmendi úttal párhuzamosan. A Peugeot vezetője is az utolsó pillanatban vette észre a felbukkanó kerékpárost és a kerékpáros is az autót amikor a várakozók mögül kihajtott, így a bicikli a Peugeot bal hátsó ajtajának ütközött. A biciklis elesett és könnyebben megsérült.

 

 

 

A kereszteződés kialakítása nem túl szerencsés: a Körmendi úttal párhuzamosan futó kerékpárút a buszfordulónál úgy van kialakítva, hogy hiányzik a buszforduló által "közrefogott" résznél a kerékpárút vége és kerékpárút kezdete tábla.

 

A baleset felelősét a rendőrségi vizsgálat fogja megállapítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában