Helyi közélet

2022.03.27. 19:28

Fejlesztették a könyvtárszolgáltatást Kemenespálfán

A Nemzeti Kulturális Alap Könyvtárak és Levéltárak Kollégiuma által kiírt felhívására pályázott és nyert el mintegy hárommillió forintot Kemenespálfa. Az összegből a kibővült könyvtárhelyiség berendezését finanszírozták.

Markó Petra

A polgármesteri hivatal tetőterének beépítésére még a Magyar falu program pályázatán nyert el 26,5 millió forintot a település, aminek köszönhetően létrejött egy 70 és egy 80 négyzetméteres tér. A korábbi 30 négyzetméteres könyvtár így többszörösére bővült. Új szolgáltatások jelenhettek meg: bevezették a KönyvtárMozi szolgáltatást, valamint foglalkoztató és konferenciatermet működtetnek a művelődni vágyók számára. A NKA pályázatából a helyiségek berendezését finanszírozták: bútort, polcot, asztalt, tárolót készíttettek. 

 

Beszélt a fejlesztés részleteiről Németh Zoltán polgármester, majd azt hangsúlyozta: bízik benne és hiszi, hogy ez a hely is a tudás, a szórakozás és a közösségépítés bástyája lesz Kemenespálfa lakossága számára.

 

- Komoly fordulat történt, számos beruházás történt a településen - erről már Marton Ferenc, a Vas Megyei közgyűlés alelnöke beszélt. Majd szólt arról, hogy Jánosháza és Kemenespálfa között egy kiemelt kerékpáros fejlesztés is lesz a jövőben, de a régi futballpálya hasznosítására is vannak már ötleteik.

 

Végezetül az ünnepélyes szalagvágás előtt, dr. Baráthné Molnár Mónika, a Berzsenyi Dániel Könyvtár igazgatója rámutatott a könyvtár szükségességére a 21. században.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában