Koronavírus

2022.03.15. 16:25

Korlátozzák az ingyenes tesztelést Ausztriában

A szövetségi kormány kedd délelőtti bejelentése szerint, március végével véget vetnek a korlátlan és ingyenes tesztelési lehetőségeknek. Áprilistól havonta már csak öt PCR- és öt antigén teszt lesz ingyenes az E-Carddal rendelkezőknek.

vaol.hu

Johannes Rauch (Zöldek) egészségügyi miniszter kedden sajtótájékoztató keretében bejelentette – „Mindenki, aki tesztelni szeretne, továbbra is megteheti. “Ausztriában továbbra is elegendő ingyenteszt áll majd a lakosság rendelkezésére. – közölte a miniszter. Az ápolási- és az egészségügyi dolgozóknak pedig biztosítani kell a lehetőséget a gyakori tesztelésre." – fűzte hozzá - írja a magyarok.orf.at.

 

Lazítanak a karantén-szabályokon is. A jövőben már nem kell tíz napig karanténba vonulniuk a nem beoltott, vagy nem gyógyult kontaktszemélyeknek. Rájuk a jövőben közlekedési korlátozások vonatkoznak majd. Ezek a személyek továbbra is mehetnek vásárolni, vagy dolgozni, de nem vehetnek részt rendezvényeken.

 

Az elmúlt két évben mintegy 300 millió tesztet végeztek Ausztriában. Johannes Rauch egészségügyi miniszter információi szerint mindez 3 milliárd euróba került eddig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában