Vádemelés

2022.03.09. 10:15

Mozgássérült kért segítséget Szombathelyen, de kihasználták a jóhiszeműségét és kifosztották

A Szombathelyi Járásbíróság kifosztás bűntette miatt a többszörös visszaeső vádlottat 2 év végrehajtandó börtönre ítélte, kötelezte továbbá 185.780 forint bűnügyi költség megfizetésére.

vaol.hu

Forrás: Pixabay.com

A tényállás szerint a vádlottat a sértett 2021. május 23-án délelőtt, Szombathelyen, az Óperint utcában – mivel a sértett elektromos tolókocsijának akkumulátora lemerült -, megkérte, hogy tolja haza egy közeli utcába, s ezért felajánlott a vádlottnak 2.000 forint fizetséget. A vádlott az ajánlatot elfogadta s feltolta a sértettet az Óperint utcában a Perint patak hidjára, majd ott közölte a sértettel, hogy 2.000 forint nem lesz neki elég, s ezek után a védekezésre képtelen sértett kezét megkarmolva benyúlt annak belső kabátzsebébe, onnan kirántott 25.000 forint készpénzt, amivel elfutott. A vádlott által kifosztással okozott kár a 25.000 forint lefoglalásával és a sértett részére kiadásával megtérült - írja hivatalos oldalán a Szombathelyi Törvényszék. 

 

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában