Sportpolitika

2022.03.23. 15:00

Nem spóroltak a sport támogatásán - Példa nélküli fejlesztések zajlottak Szombathelyen

Példátlan mértékű fejlesztésen ment át a magyar sport az elmúlt évtizedben, amelynek eredményeképpen bármilyen nemzetközi verseny megrendezésére képessé váltunk.

Budai Dávid

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a sportfórumon

Forrás: Cseh Gábor

 Helyi sportvezetők, testnevelőtanárok előtt ismertette hétfőn Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a 2010 óta a sport érdekében hozott kormányzati intézkedéseket, amelyek nagyságukat tekintve példa nélküliek Magyarországon. A megyeháza dísztermében tartott fórumon dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő és Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is részt vett. 

 

Elhangzott, a bő tíz év alatt 1039,5 milliárd forint érkezett a sport területére, valamint a TAO támogatásoknak köszönhetően a hat kijelölt látvány-csapatsportág soha nem látott fejlődési lehetőségekhez, kiszámítható és biztonságos jövőképhez jutott. 2010-ben, amikor a sporttámogatási hullám elindult, az egészséges életmódra nevelés, a szemléletformálás és a magyar sport támogatása együttesen volt kiemelt cél. Szó esett a mindennapos testnevelés kérdéséről is, melynek köszönhetően 1,2 millió gyerek mozog mindennap, a programot a jövőben a felsőoktatásra is kiterjesztenék. 

 

A szövetségi elnök hosszasan beszélt a parasportolók kiemelt támogatásáról, valamint a szabadidősportba fektetett forintok hasznáról is, de nem maradhatott ki a nagyszabású stadion-, sportcsarnok- és uszodaépítés kérdése sem. Hangsúlyozta, ma már Magyarország bármilyen nemzetközi versenyt meg tud rendezni, a pár hónapon belül esedékes vizes vb-t például úgy, hogy nem kell hozzá pluszlétesítményt építeni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában