Diáksiker

2022.03.26. 14:00

Országos verseny döntője a Hermanban

A Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum adott otthont a Környezetvédelmi Technikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjének. A kétnapos megmérettetésen az ország kilenc iskolájának 16 diákja mérte össze tudását, rátermettségét.

Gyöngyössy Péter

Dr. Hende Csaba köszönti az első helyezett Párkányi Bálintot és tanárát, Nagy Jánost

Forrás: Puskás Enikő

Az ünnepélyes eredményhirdetésen díjat adott át többek között dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, a parlament alelnöke és Bagdán Boglárka, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára. Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara hirdette meg az idei tanévben is a Környezetvédelmi Technikus Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt. 

 

A kétnapos döntőnek a – verseny történetében először – a Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola adott otthont. A mintegy negyven hazai iskola diákjai számára az írásbeli elődöntőt februárban Gödöllőn rendezték meg. A legjobb teljesítményt nyújtó 16 diák került be a szombathelyi döntőbe. A versenyzők kilenc iskolából érkeztek. 

 

A csütörtök a gyakorlati feladatok napja volt, a péntek pedig a szóbeli szereplésé. Harmadik helyezett lett Hoci Nikolett, a Veszprémi SzC Ipari Technikum tanulója. A második helyen végzett Laczkó Tímea Boglárka, a Budapesti Műszaki SzC Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikum tanulója. Az első helyen végzett Párkányi Bálint, a paksi Energetikai Technikum és Kollégium tanulója – a díjat dr. 

 

Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, országgyűlési képviselő adta át. A Herman Ottó-technikum tanulója, Horváth Beatrix ötödik helyezést ért el az országos versenyen. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában