Kormányzati támogatás

2022.03.28. 11:51

Speciális tárgyfertőtlenítő gépcsalád sorozatgyártása kezdődik Csepregen

Speciális tárgyfertőtlenítő gépcsalád sorozatgyártása kezdődik a Vas megyei Csepregen, az Uniriv Kft.-ben - jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten.

MTI

Kásler Miklós azt mondta, a koronavírus-járvány ráirányította a figyelmet a megfelelő fertőtlenítésre, és a most bejelentett felületfertőtlenítésre alkalmas gépcsalád új technológiával végzi ezt. Ismertetése szerint az ezüst kolloid tartalmú nanotechnológiás fertőtlenítőszer a felületeken megszilárdul, azokon bevonatot képezve 5-6 órán keresztül gátolja a vírusok megtapadását.


Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő, Vas megye 2. számú választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje elmondta, az Uniriv Kft. által gyártott berendezés alkalmas kórházi ágyak, betegszállító kocsik, kerekesszékek, továbbá bevásárlókocsik, raklapok, csomagok, bőröndök, dobozok, táskák, játékok fertőtlenítésére. A Csepregen 1991-ben családi vállalkozásként alakult szegecsgyártó cég a nemzetközi piacon is jelen van, a fertőtlenítő berendezés gyártásához a telephelyen 220 négyzetméteres új részleget alakítottak ki 100 millió forintos kormányzati támogatással - ismertette.
 

A képviselő hozzátette: a vállalkozás havi 50-70 fertőtlenítő berendezés gyártására képes, a gyártóhelyen két műszakban további három-három embernek adnak munkát.

 

Ágh Péter kitért arra, hogy a berendezés elkészült darabjait a cég Vas megyei intézményeknek ajánlotta fel, ezzel is segítve a járvány elleni védekezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában