Helyi közélet

2022.03.02. 11:00

Szombathelyi önkéntes szállított adományt a magyar–ukrán határra - hangfelvétel

Nem egyedi eset: magánszemélyek is megindulnak telekocsi-adományokkal, saját gépjárművel a magyar–ukrán határra, hogy segítséget nyújtsanak. Egy – kérésére névtelenségben maradó – szombathelyi önkéntest kérdeztünk az útjáról.

VN

Herka István, Beregsurány polgármestere

Az önkéntes a határ innenső oldalán elhelyezkedő Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei kis faluba, Beregsurányba vitt adományt kedden, ahol Herka István polgármester fogadta. A szerkesztőségünknek megküldött hangfelvétel szerint nagyon meghatódott, amikor kiderült, hogy Magyarország legtávolabbi csücskéből, Vas megyéből érkezett az adomány, és ez még csak az „első fecske”, amolyan előőrs, mert folyamatosan érkeznek majd a vasi adakozók szállítmányai.

 A polgármester kifejtette: nem gondolta, hogy a 21. században ilyen háborús konfliktus kialakulhat Európában. Egy természeti katasztrófához, a 2001-es tiszai árvízhez hasonlította a helyzetet, akkor még alpolgármesterként állt a gáton, az utolsó pillanatig nem hitte, hogy átszakad. Most sem hitte, hogy a háború ki fog törni, és úgy látja, messze még a vége. A menekültekben fájdalom és félelem van, nagyon zárkózottak, kerülik a sajtót. Még a szendvicset is félve veszik el, nagyon megnézik, pedig finom és minőségi termékeket küldtek az adakozók. Beregsurányban a következő napokban is erős menekültáradatra számítanak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában