Jótékonyság

2022.03.29. 08:00

Tizenkét járműből álló konvoj visz segélyszállítmányt Szombathelyről Kárpátaljára

Merklin Tímea

A gépjárműveket hétfőn délelőtt pakolták meg

Forrás: Unger Tamás

Tíz mikrobusz és két 22 tonnás kamion hajtott ki a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász udvaráról tegnap megrakodva tartós élelmiszerekkel, főzéshez szükséges alapanyagokkal, matracokkal, húsz aggregátorral és húsz kenyérsütő géppel. A karaván kedden megy át az ukrán–magyar határon Záhonynál. 

 

– Viszünk adományt a tiszakeresztúri árva gyerekeknek, az idősek otthonába és az ingyenkonyhára – tájékoztatott Tuczainé Régvári Marietta, a karitász vezetője. – A konvojban két olyan mikrobusz van, amit erdélyi és grazi karitászos támogatással tudtunk megvenni, és a tulajdonunkban marad, de kint hagyjuk használatra, hogy segítse az adomány szétosztását, az emberek szállítását. Az igazgatónőtől azt is megtudtuk: a karitásznak gyűjtött a Magyar Államkincstár, több jelentős szombathelyi cég, és Rákász Gergely odaadta a győri jótékonysági koncertjén összegyűlt hatszázezer forintot, amin hat aggregátort tudtak venni.

 

 Az adományok között van a Mesevár óvoda gyerekeinek és azok szüleinek adománya is: egy kisbuszt töltöttek meg játékokkal, mesekönyvekkel, élelmiszerekkel és tisztítószerekkel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában