Vádemelés

2022.03.09. 08:45

Több mint 12 millióval károsította meg ügyfeleit egy Vas megyében tevékenykedő ingatlanközvetítő

vaol.hu

Forrás: Pixabay

A Vas Megyei Főügyészség közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség csalás bűntette és sikkasztás bűntette miatt  emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint a 2018-as és 2019-es években,  Vas megyében ingatlanközvetítői tevékenysége során károsított meg sértetteket.  A vádlott az első esetben azt ígérte ügyfeleinek, hogy árverésen megvásárol részükre  egy lakást, akik ezért több mint 10 millió forintot adtak át neki. Az elkövető a lakást  nem vásárolta meg, az nem is állt szándékában, az átvett pénzt pedig elköltötte. 

 

A vádlott egy másik ingatlan értékesítése kapcsán foglalót és vételárrészletet vett át a  vevőtől, aminek csak egy elenyésző részét adta át az eladónak, a rábízott összeg nagy  részét elköltötte. A sikkasztással közel 1,8 millió forint kárt okozott a sértettnek. A harmadik esetben a vádlott vállalta a sértett ingatlanának értékesítését, ezért  600.000 forintot kapott közvetítői díjként, az adásvételt azonban nem állt szándékában  lebonyolítani, így a sértettet megtévesztette és neki kárt okozott.  A Szombathelyi Járási Ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől  eltiltás mellett a közvetítői tevékenység végzésétől való foglalkozástól eltiltás  kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a  Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni. 

 

A büntetőjogi szabályozás szerint a foglalkozás gyakorlásától el lehet tiltani azt, aki a  bűncselekményt foglalkozásának felhasználásával követi el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában