Országos verseny

2022.04.28. 17:00

A Bersek iskola diákjai történelemből jeleskedtek

A Bersek József Általános Iskolából Tóth Botond Kende 5. a osztályos és Krisztián-Rudolf Kira 7. a osztályos diák is a II. helyet érte el korcsoportjában a 15. Mozaik országos tanulmányi versenyen történelemből.

VN

Tóth Botond Kende, Horváth Márta tanárnő és Krisztián-Rudolf Kira

Forrás: VN/Tóth Botond

Az iskola két diákja is kiérdemelte az öt online forduló magas pontszámai alapján, hogy meghívást kapjon az április 9-i országos döntőre. Az 5–6. évfolyamon 35, a 7–8. évfolyamon 26 diák vehetett részt a döntőn. Az ünnepélyes eredményhirdetésre korosztályonként és a tantárgyak szerint csak az első négy helyezett kapott meghívást április 23- ára Szegedre, a Szent-Györgyi Albert Agórába. A döntő nehéz kérdéssora sem tudott kifogni a bersekes tanulókon: Tóth Botond Kende 5. a osztályos és Krisztián-Rudolf Kira 7. a osztályos diák is a II. helyet érte el korcsoportjában. Felkészítő tanáruk Horváth Márta volt – kiemelkedő eredményükre büszke az iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában