Gyümölcsész Nap

2022.04.27. 13:00

A gyümölcsökről szólt a nap

Múlt szombaton rendezték meg Nádasdon a Hétdombi Vidéki Élet programsorozat részeként a Gyümölcsész Napot.

Tóth Judit

Kóstoltak mindent, ami gyümölcsből készül

Reggel a nádasdi helyi termelői piacon indult a rendezvény, ahol méhészeti bemutatón vehettek részt az érdeklődők Pesti Balázs őstermelővel. Ezután - a lovas versenyekhez igazodva -, egy héttel korábban felállították a falu májusfáját a Hétdombi Lovaspark Egyesület tagságának közreműködésével. A művelődési házban dr. Árva Pál, a Szent Márton Pincészet vezetője tartott előadást a gyümölcskertek és szőlészetek munkáiról. Az este folyamán a vendégek gyümölcsökből készült lekvárokat, aszalványokat, bor és pálinkakülönlegességeket kóstolhattak. 

 

A helyi szőlős gazdák saját boraikat is elhozták a programra. Három vörös és két fehérbor nyilvános bírálására került sor. A vegyes vörös, az Otelló-Kormin, a Kékoportó és az Otonell muskotály a bírálat során aranyérmesnek minősült. Németh Balázs olaszrizlingje nagy érmes minősítést kapott, ezzel elnyerte a Nádasd legjobb bora címet. A pálinka és párlat bírálatra 16 minta érkezett, ezekből a jelenlévők véleménye szerint Karvalits Zoltán kormin szőlő, valamint tüskés körte pálinkája és Bödő Józsefné őszibarack pálinkája emelkedett ki. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában