Hagyományteremtő szándék

2022.04.21. 07:00

Díjazzák a védőnőket - A jelölésben sok érintett csoport együttműködik

A Magyar Védőnők Egyesülete hagyományteremtő szándékkal hozta létre az Év védőnője díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan védőnőknek adományoznak, akiket a családok, a kollégák, a diákok, a munkáltatók, a szakfelügyelet, valamint a szakmai zsűri is érdemesnek tartanak arra.

VN

A védőnői munka általában nem látványos

Forrás: VN-archív

Fotó: Szendi Péter

A Magyar Védőnők Egyesülete 2011-ben, megalakulásának 20. évfordulója alkalmából alapította az Év védőnője díjat. A védőnői munka nem látványos, hiszen mindig egy-egy személyre, családra irányul. A védőnők számára a szakmai elismerés mellett az is igen fontos, hogy a családok elégedettek legyenek, érezzék, hogy értük dolgoznak, írják a felhívásban.

 A jelölésben családok, szülők, diákok, iskolák, társszakmák képviselői, kollégák, munkáltatók is részt vesznek, akik saját tapasztalatukat megosztva, saját történetüket elmesélve mutatják be a kolléganők mindennapi tevékenységét. A beérkezett jelölések, történetek alapján szeretné megismertetni az egyesület azt az áldozatos munkát, amelyet a védőnők végeznek a lakosság egészségének megőrzése érdekében.

 Az idén hét kategóriában lehet jelölteket állítani: nagyváros, kisváros, kistelepülés, iskolavédőnő, családvédelmi szolgálat, szakmai vezető, védőnői kollektíva. Május 1-je a jelölések beérkezésének utolsó határideje. Az ünnepi eredményhirdetést a védőnők napja ünnepi rendezvényén tartják június 10-én. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában