Kiállítás is nyílt

2022.04.27. 10:00

Felelős fogyasztás - Díjazták a legjobb pályázókat, kiállítást nyitottak - fotók

A Felelős fogyasztás című pályázat alkotásaiból kedden kiállítást nyitottak a Pinka p’Art Galériában.

Tóth Judit

Szendi Réka Pendli Gáborné Mariettától és Rajner Ágotától veszi át a díjat

Forrás: Szendi Péter

A szentpéterfai Tanke zice tamburazenekar műsora után Rajner Ágota, a Közösségi Ház vezetője elmondta: a projekt a vasaljai és a pinkamindszenti önkormányzat, valamint a körmendi Boldog Batthyány László-iskola és a szentpéterfai Horvát–Magyar Kétnyelvű Nemzetiségi Általános Iskola együttműködésében valósult meg. A program 2017-ben indult, Pendli Gáborné Mariettával tették le az alapokat. 

 

Az idén négy kategóriában – makett, rajz, zene, videó – 39 alkotás érkezett. Mindenki kapott ajándékot és oklevelet, a legjobbnak ítélt 12 pályamű kirakatgalériákba, vagyis kisboltokba kerül. Az első helyezett rajz kategóriában Ivácson Vivien Kincső, Csiszár Kata Klára és Skrapits Helga közös alkotása: a Tulipán, az örök női szimbólum. Makett kategóriában Szendi Réka lett az első Arlecchino babájával, amelynek elkészítésében Horváth Marina, Nagy Míra és Farkas Anna is segített. Két különdíjat is kiosztottak Henics Dávidnak (zene) és Pataki Jázminnak (videó), ők Tiborcz Balázs vállalkozótól vehették át az ajándékot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában