Választás 2022

2022.04.05. 07:00

Gratuláltak ellenfeleiknek - Szombathelyen a városvezetés egységesnek kívánta mutatni magát

Az egységes ellenzék három Vas megyei országgyűlésiképviselő-jelöltje elfogadta a vasárnapi választási eredményeket, egyben megköszönték a rájuk leadott szavazatokat.

VN

Idő van? Bana Tibor tizenkét év után távozik a parlamentből

Forrás: MW-archív

 Szombathelyen az ellenzék egységes és erős – jelentette ki Czeglédy Csaba és Nemény András polgármester a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón tegnap. A városvezetést László Győző és Horváth Soma alpolgármesterek mellett Németh Ákos és Szuhai Viktor tanácsnokok képviselték, nem volt ott sem Horváth Attila alpolgármester, sem Bokányi Adrienn tanácsnok. 

 

Czeglédy leszögezte: tiszteletben tartja a 25 ezer választó döntését, akik Hende Csabát választották. Megtudtuk azt is, hogy a politikus saját választókörzetében, a Derkovitson – elmondása szerint – egy szavazattal tudott nyerni. 

 

Nemény András gratulált Hende Csabának, majd beszélt arról is, hogy az országgyűlési képviselőt szeretettel várják, ha Szombathely érdekében akar egyeztetni. 

 

Czeglédy Csabát arról kérdeztük, lesz-e több ideje a Derkovitsra és a közösségi médiában napokban közzétett problémákkal foglalkozni, a politikus csak annyit felelt: „További szép napot kívánok a Vas Népe propagandistájának! További érdemi kérdések vannak-e még?” 

 

Észak-Vas megyében az ellenzék országgyűlésiképviselő-jelöltje, Hencz Kornél megkeresésünkre úgy értékelt: 2014 óta ilyen magas szavazatszámot nem kapott egy ellenzéki politikus sem ebben a választókerületben, mint most ő. A politikus közösségi oldalán gratulált Ágh Péternek.

 

 Vas megye 3-as számú választókerületében a szavazók döntése után Bana Tibor nem folytathatja a parlamenti munkát, hiszen nem került fel az ellenzéki listára. Közösségi oldalán azt írta: „Köszönöm szépen, hogy 12 évig szolgálhattam a körmendi-szentgotthárdi körzetben élőket országgyűlési képviselőként!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában