Várakozáson felül sikerült

2022.04.25. 07:00

Három éve nem táncoltak így együtt - Mintegy százan voltak az Ümmögő estjén Répcelakon

Várakozáson felüli módon sikerült az Ümmögő Néptáncegyüttes szombat este tartott pártolói estje a művelődési házban.

Merklin Tímea

Koreográfiáikból adtak ízelítőt az Ümmögő Néptáncegyüttes tagjai a művelődési házban

Forrás: Cseh Gábor

Nagyon várták, hogy együtt lehessenek, mert az utolsó ilyen összejövetel 2019 márciu sában, három éve volt. Most közel százan gyűltek össze. A Vissza a gyökerekhez című műsorhoz a Borha Banda muzsikált, akiket külön köszöntött Gömböcz Róbert, az Ümmögő vezetője. Bevezetőjében kiemelte: ez a tánccsoport jól gazdálkodik a javaival.

 Értéket képvisel: táplálja és továbbadja a magyar népi kultúra tüzét, amely a közösségen keresztül áldássá válhat sokak számára, amint ez az esten tapasztalható is volt. Nagy Ferencné, a Nyitott Tér Közhasznú Kulturális Egye sület elnökhelyettese köszöntőjében elmondta, az Ümmögő 17 éve az egyesületükön belül működik. Hangsúlyozta: közösségükben a jókedvű tánc, a hiteles adatközlőktől való tanulás a cél. Szabadidejükből sok időt áldoznak a próbákra, szereplésekre.

 Repertoárjuk színes, színpadra viszik a rábaközi, vasi, mezőségi, szigetközi, dél-alföldi és moldvai tájegység táncait. Szabó József polgármester köszöntője után Galga menti táncokat mutatott be az együttes teljes létszámban, öt fiú és három lány. Gömböcz Róbert elmondta, a kapu nyitva van új tagok fogadására. Az esten még szatmári verbunkot, rábaközi dust, vajdaszentiványi verbunkot és kalotaszegi legényest is előadtak, valamint Vas megyei táncokat. A közönség az elismerését vastapssal fejezte ki. Aztán az Ümmögő megénekeltette az est vendégeit: hat népdalt énekeltek együtt lelkesen, végül táncház volt, színvonalas mulatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában