Sok munka lesz

2022.04.21. 14:39

Hende Csaba és V. Németh Zsolt is átvette a megbízólevelét - fotók

Vas megye két régi-új országgyűlési képviselője, dr. Hende Csaba és V. Németh Zsolt is csütörtökön vette át a következő négy esztendőre szóló képviselői megbízólevelét az illetékes választási bizottság elnökétől.

vaol.hu

 

Korábban lapunk is beszámolt az április 3-i országgyűlési választások végleges eredményeiről. Mint megírtuk, nagyarányú győzelmet arattak a Fidesz-KDNP jelöltje, Vas megye 01. számú egyéni választókerületében dr. Hende Csaba 25 792 darab szavazatot kapott, ezzel megszerezte a voksok 49,9 százalékát. Vas megye 03. számú választókerületében V. Németh Zsolt, pedig 31 938 darab szavazatot szerzett, ez a leadott voksok mintegy 66,4 százaléka.

Minden híresztelés dacára nem könnyű képviselőnek lenni. Különösen nem akkor, amikor a képviselőt – remélhetőleg – egyéb tisztségekre is megválasztják az Országgyűlésben – fogalmazott Dr. Hollósy Tamás, a Vas megye 01. számú választókerület választási bizottságának elnöke, aki a szombathelyi városházán adta át dr. Hende Csaba országgyűlési képviselőnek a megbízólevelét.

 Dr. Hollósy Tamás, a Vas megye 01. számú választókerület választási bizottságának elnöke azt mondta, olyan nagymúltú elődök nyomába lép dr. Hende Csaba, mint Deák Ferenc, Kossuth Lajos, vagy szűk pátriánkban Horváth Boldizsár. Köszöntője végén pedig azt kívánta dr. Hende Csabának, hogy az egyéni választókerület javára lássa el tisztségét.

Az eseményen részt vett dr. Nemény András, a vasi megyeszékhely polgármestere is, aki minden szombathelyinek megköszönte, hogy élt szavazati jogával.

Hende Csaba: Folytatjuk a megkezdett munkát, bőven van eredmény mögöttünk és bőven van feladat előttünk

Hálás szívvel köszönöm a rám leadott több mint huszonötezer szavazatot, ami elsöprő győzelmet biztosított számomra és a Fidesz-KDNP számára. Új többség született Szombathelyen, hiszen a listát és az egyéni szavazatokat tekintve is kijelenthető, a Fidesz-KDNP több ezer fővel nagyobb táborral rendelkezik, mint az ellenzéki pártok – mondta dr. Hende Csaba. Hozzátette: – Nemcsak azoknak a képviselője leszek, akik rám szavaztak, hanem azoknak a képviselője is szeretnék lenni, akik másra adták voksukat, vagy egyáltalán nem éltek választási jogukkal. Kötelezettségeimet a törvény rögzíti: a választóknak tartozom beszámolással, kizárólag ők azok, akik a munkámat megítélhetik, és akiknek az érdekeit szem előtt tartom. – Folytatjuk a megkezdett munkát, bőven van eredmény mögöttünk és bőven van feladat előttünk – hangsúlyozta.

 

Szombathely régi-új országgyűlési képviselője mindenkinek megköszönte, aki közreműködött a választások lebonyolításában. – Minden idők legdurvább választási kampányán vagyunk túl. Szerencsére a rágalmak nem értek célt: a győzelem elsöprő, vitathatatlan. Úgy gondolom, egy új korszak kezdetét jelenti ez Szombathelyen és Magyarországon egyaránt – húzta alá dr. Hende Csaba.

V. Németh Zsolt: A mostani megbízólevél 66 ezer választópolgár képviseletét jelenti

- Ez a legnagyobb elismerés egy képviselő számára, amikor ilyen fölényes győzelmet arat - fogalmazott dr. Faragó Gábor, az illetékes Választási Bizottság elnöke, mielőtt átnyújtotta a hetedik megbízólevelet V. Németh Zsoltnak, majd kitartást és jó munkát kívánt a folytatáshoz.

- Noha úgy tűnhet, mintha ez már egy rutinszerű dolog lenne, de higgyék el, nem az és azért lehet hetedik, mert nem gondoltam annak az ötödiket és a hatodikat sem- fogalmazott a képviselő, majd köszönetet mondott annak a több, mint harminckétezer polgárnak, aki megtisztelte bizalmával és rá szavazott.

 

A mostani megbízólevél 66 ezer választópolgár képviseletét jelenti, sőt annál többét, mert egy képviselőnek nem csak az éppen most választó polgárokra kell gondolni, hanem azokra is, akik még nem érték el a választókort, hiszen csak így lehetünk sikeresek- mutatott rá, majd azzal folytatta: a körmendi választókerület képviselőjének lenni megtiszteltetés. Ez 127 településből áll, aminek a gazdasági, szellemi, kulturális, közigazgatási központja Körmend, így a kitüntetett figyelmet továbbra is élvezheti. - Együtt fogunk dolgozni polgármester úrral, egy nagyon nehéz időben, volt már egy ilyen helyzet - utalt vissza a pandémiára, majd a jelenlegi szomszédos háborús helyzet okozta nehézségekre is rámutatott. 

-Nem voltak előttünk kitaposott ösvények, átvehető gyakorlatok és most a háború az, ami kiszámíthatatlanságot jelent, de a kormányzatban megvan az egység, a tapasztalat és az elszántság, hogy ezt is leküzdje és a célokat, amiket közösen megfogalmaztak Körmenden és a választókörzetben, azokat elérje- vetítette előre V. Németh Zsolt.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában