Pályázat

2022.04.01. 09:00

Kazáncsere, tolmácsfülke - Mintegy 688 millióból fejlesztett az ELTE Szombathelyen - fotók

Befejeződött a Savaria Egyetemi Központ komplex fejlesztését célzó nagyszabású pályázati program.

Cseh-Egyed Bernadett

Hende Csaba, Palkovics László, Borhy László és Scheuer Gyula kancellár a szombathelyi átadón

Forrás: Cseh Gábor

A megújulás és a korszerűsítés volt a célja a 688 millió forintból megvalósuló beruházásnak. A részleteket Borhy László, az ELTE rektora ismertette: egyebek mellett az energiatakarékosság jegyében kazánt cseréltek, modernizálták a kazánházat és több előadótermet. A nyelvoktatást segíti az új tolmácsfülke, a szuperszámítógép a kutatások eredményességéhez járul hozzá. 

 

Két mobil csónakházat is beszerzett a szombathelyi campus a pályázatban. Az egész intézmény fejlődése szempontjából meghatározó a WIFI és a háló zati rendszer fejlesztése. Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja emlékeztetett: mintegy 100 milliós támogatásból valósultak meg fejlesztések az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az elmúlt években, az összeg részben központi, részben saját erős támogatásból jött össze. Szombathelyre összesen hatmilliárd forint érkezett. 

 

Üdvözölte a beruházást dr. Hende Csaba parlamenti alelnök is. A térség országgyűlési képviselője emlékeztetett: a szombathelyi nagyvállalatok fejlesztései révén jelentősen megnövekszik az önkormányzat iparűzésiadó-bevétele. Ez azonban nem valósulhatott volna meg a gépészmérnökképzés megteremtése nélkül. Az ipar és a technológia fejlesztésében, fejlődésében élen jár Nyugat-Magyarország az elmúlt másfél évtizedben. Nemcsak Szombathely, az ELTE is nyert azzal, hogy a SEK csatlakozott a nagy múltú intézményhez – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában