Kiállítás

2022.04.29. 11:00

Kézműveskedést termett a bezártság Körmenden

Kézműves alkotásokból – gyöngyfűzésekből és hímzésekbőlnyílt kiállítás csütörtökön Körmenden.

Markó Petra

Sokan voltak kíváncsiak az alkotásokra

Forrás: Szendi Péter

Ez az első alkalom, hogy a Batthyány Örökségközpont galériáján helyi közösségek által készített tárgyakat állítottak ki. Eddig ugyanis csak fotókiállításoknak adott helyet a patinás épület zegzugos félemelete. Az érdeklődők figyelmébe H. Vörös Márta, a helyi kulturális központ igazgatója ajánlotta a tárlatot. Rámutatott, hogy a Nemzeti Művelődési Intézet bátran és rendkívül hasznosan előnyére fordította a Covid–19 járvány hátrányait. Létrehozták az ASzakkör nevű interaktív felületet és az internet segítségével vonták be az oldalt felkeresőket a hagyományos alkotótevékenység egyes fázisaiba.

 Videókon keresztül díjmentesen biztosítottak és biztosítanak még ma is lehetőséget az egyes alkotótevékenységek megismerésére, kínálva ezzel hasznos szabadidő-eltöltési módot. Egy ideje már nemcsak az online térben zajlik az alkotás, hanem igazi közösségépítő tevékenység alakult ki. Körmenden ennek a zászlóvivője Mecsériné Doktor Rozália, aki az eddig elkészült alkotások technikáiról, a hímzési fajták nehézségéről, különlegességéről mesélt. A harminc alkalomból álló sorozat jó része már eltelt, ennek az eredményét láthatják most az érdeklődők. Ha valaki kedvet kap, csatlakozhat a kézimunkázókhoz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában