Testületi ülés

2022.04.29. 08:00

Közügyekről döntöttek Répcelakon

Rendszerint a hónap utolsó csütörtökén tartja meg ülését Répcelak képviselő-testülete. Tegnap késő délután újra a várost érintő fontos kérdések voltak terítéken: döntöttek többek között egy ukrajnai magyar család befogadásáról, valamint több beruházás kapcsán is megszavazták, hogy melyik ajánlatot tevő kivitelező cég valósítsa meg azt.

Polgár Patrícia

Ezúttal is a hónap utolsó csütörtökén tartotta ülését a képviselő-testület

Forrás: Winkler Krisztina

Ezúttal is a Répcelaki Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozótermében gyűltek össze a képviselő-testület tagjai, hogy megvitassák a várost érintő ügyeket. A tanácskozáson elsőként a „Merre tovább, Répcelak?” stratégiai tervet fogadták el. Ugyancsak jóváhagyták a szeptemberben induló minibölcsőde szakmai programját. Újra besorolták a háziorvosi és védőnői körzetekbe a korábban átnevezett közterületeket: a Mátyás köz az I. számú felnőttháziorvosi, valamint védőnői körzetbe; a Hársfa liget pedig a II. számú felnőttháziorvosi és védőnői körzetbe került. A lejárt bérleti szerződés miatt a Petőfi u. 60. szám alatt található irodaház újbóli bérbeadásáról is döntöttek. 

Az emeleti részen a Vas Megyei Védelmi Bizottság megkeresésére nyolc helyiséget a háborús konfliktus elől Magyarországra menekülők elszállásolására tartanak fenn. Döntés született arról is, hogy a jelenleg Vámoscsaládon megszálló ukrajnai magyar családot befogadják, számukra egy szolgálati lakást ajánl fel az önkormányzat. 

A Munkács mellől érkezett magyar–ukrán állampolgárságú, öttagú család a helyiek teljes támogatását élvezi: korábban gyűjtést szerveztek számukra, amellyel a mindennapi élethez szükséges tárgyakat biztosították részükre, a gyermekek már a helyi bölcsődébe, óvodába és iskolába járnak, a némettanár édesanya pedig az általános iskolában tanít. A testület soron kívül szavazta meg az általános iskola konyhájának szellőztetését biztosító rendszer kiépítését. Égető problémát orvosolnak a döntéssel, ugyanis a főzéssel járó szagok az iskola egész területén terjengenek. Egy sikertelen pályázatot követően a testület rendelkezett: 19 millió forintos önköltségből építtetik ki a rendszert a nyári szünet alatt. 

Kijelölték továbbá a Temető utca és a Hársfa liget páratlan oldali útfelújítását és az ipari park járdájának megépítését végző cégeket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában