Segítenek a helyiek

2022.05.04. 17:45

A háború egyesítette a Juhász családot - Egy kézipoggyásszal érkeztek Vámoscsaládra

Februárban, a háború kitörésének másnapján indult útnak gyermekeivel, férje után Juhász Éva. A család Vámoscsaládon egyesült, a környékbeliek adományainak és az önkormányzatok segítségének hála hamarosan bérlakásba költözhetnek Répcelakon.

Polgár Patrícia

Juhász Zoltán feleségével és három gyermekükkel

Forrás: Unger Tamás

Juhász Zoltán novemberben jött Magyarországra dolgozni, egy lövői gyárban kapott munkát. Felesége, Éva úgy látja, a mai Ukrajnában a boldogulni kívánó családok sorsa, hogy a férj külföldön vállaljon munkát. Az édesanya február 25- én döntött úgy, hogy gyermekeivel, a tízéves Krisztiánnal, az ötéves Eszterrel és a kétéves Katalinnal útnak indul az akkor már háború sújtotta Ukrajnából. Egy kézipoggyásszal érkezett meg testvéréhez Balassagyarmatra, majd követte férjét a nyugati országrészbe. 

Zoltán együtt dolgozik a répcelaki általános iskola egyik munkatársának feleségével – így kerültek végül Vámoscsaládra, a közeljövőben pedig Répcelakra. A helyiek, mint az iskola tantestülete és a tűzoltók is, rendszeresen támogatják őket adományaikkal: mostanra a hétköznapi élethez szükséges dolgokat már össze is gyűjtötték nekik – a család az átmeneti otthonából hamarosan beköltözhet a répcelaki bérlakásba, ahol hosszú távon szeretnének élni. Éva idős szüleit hagyta Kárpátalján, akikkel telefonon tartja a kapcsolatot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában