Az ítélet jogerős

2022.05.17. 14:49

Csetapaté Jánosházán - Az autóból kiugró anya és fia fellökte, és meg is rúgta a mellettük megálló kerékpárost

Szombathelyi Törvényszék

Illusztráció

Forrás: VN-archív

A Sárvári Járásbíróság előkészítő ülésen, társtettesként elkövetett garázdaság vétsége és társtettesként elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt, halmazati büntetésül 200.000 forint pénzbüntetésre ítélte a büntetett előéletű II. rendű vádlottat.

A Sárvári Járásbíróság korábban – büntetővégzést hozott –, amelyben az I. rendű büntetlen előéletű vádlottal szemben, ugyanezen bűncselekmények miatt 150.000 forint pénzbüntetést szabott ki, amelyet az I. rendű vádlott tudomásul vett, míg a végzéssel szemben a II. rendű vádlott tárgyalás tartását kérte. 

A sértett nő 2021. december 5-én 10 óra körül Jánosházán, a Kossuth Lajos téren közlekedett kerékpárral, amikor a vádlottak egy személygépkocsival megelőzték őt, és megálltak előtte, majd kiugrottak a gépjárműből, a kerékpárjával már megálló és arról leszállt sértetthez léptek, és az I. rendű vádlott nő megragadta a sértett haját és annál fogva rángatni kezdte, míg az I. rendű vádlott fia, a II. rendű vádlott több alkalommal, több helyen is megütötte. A sértett próbált kiszabadulni az I. rendű vádlott szorításából, azonban emiatt a vádlottal együtt a földre esett, amelyet követően a II. rendű vádlott többször testszerte megrúgta a földön fekvő sértettet. Miután a sértettnek sikerült felkelnie a földről, az I. rendű vádlott megpróbálta valamilyen spray-vel lefújni a sértettet, míg a II. rendű vádlott megint megütötte a sértett fejét, majd a sértettet a kerékpárjával együtt fellökték, amelyet követően távoztak a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett el. 

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban – így a közelben tartózkodókban – megbotránkozást, riadalmat keltsen. 

Az ítélet jogerős - olvasható a Szombathelyi Törvényszék weboldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában