Orbán-nap

2022.05.23. 11:00

Gyepűtiprás a szőlőhegyen: megvan Csepreg és a borbarátok bora - fotók

Orbán-napi gyepűtiprást rendeztek szombaton a Virág László készítette Orbán-szobornál. Kihirdették a borverseny eredményét is.

VN

Finta József plébános megszentelte a szőlőhegyet

Forrás: Unger Tamás

A zenés-dalos beköszöntő után Tóth Marcell, a Csepregi Borbarát és Turisztikai Egyesület vezetője mondott beszédet, Finta József plébános megszentelte a szőlőhegyet, megáldotta a szőlőhegyi munkát, az asztalon álló borokat. Felolvasott Máté evangéliumából, hogy nem érdemes aggodalmaskodni a holnap felől, mert a holnap majd megoldja magát, a mának elég a maga baja. Mindez nem könnyelműségre tanít, hanem arra, hogy elég, ha elvégezzük a magunk dolgát, a többit Istenre lehet bízni. 

Horváth József borosgazda megemlékezett a 98 évesen elhunyt Horváth Antalról, akinek az utolsó bora aranyérmes lett. Horváth Gábor alpolgármester azt a jó hírt osztotta meg a résztvevőkkel, hogy hamarosan elkezdődhet a 300 milliós beruházás: megújul az itt elvezető Téglagyári út. Csepreg város és a borbarátok bora is a Néber-Tóth Pincészet kékfrankosa lett, az év borásza pedig Tóth Béla. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában