Bemutató

2022.05.24. 15:00

Háromszáz makett két év után

Tizenegyedik kiállítását és versenyét rendezte meg a hétvégén a Celldömölki Makett Klub a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár aulájában. Két év után találkozhattak újra a makettek szerelmesei.

Vas Népe

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg a kiállítást és versenyt

Forrás: Giczi Sándor

Repülők, harci járművek, polgári járművek, hajók, helikopterek népesítették be az asztalokat a művelődési központ aulájában. Elfértek: az egynapos eseményen több mint háromszáz pontos, aprólékos munkával megépített makettet láthatott a közönség. Az ország huszonnégy településéről érkeztek versenyzők és kiállítók. Két év kihagyás után találkozhattak a kiállítók a közönséggel – és ez az „éhség” meg is látszott a nagy érdeklődésen. Több olyan kiállító is érkezett, aki először mutatkozott be a celldömölki versenyen. Sok gyerek is kiállított és versenyzett. Az eseményen a klubtagok megemlékeztek dr. Szandi Tamás tagtársukról, aki tavaly hunyt el. A délutáni díjátadón Fehér László polgármester örömmel konstatálta, hogy két év után ismét megrendezhették ezt a nagy hagyományú, rendszerint élénk érdeklődéssel kísért kiállítást. A polgármester kiemelte: a jövőt tekintve bizakodásra adhat okot, hogy több gyermek is megmérette magát a celldömölki makettversenyen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában